fredag 25. mars 2011

Sidestatistikk og sinne

Jeg må snart skrive noe nytt. Jeg gjør det nå. Vi har alt vært inne på at jeg er rævva på å oppdatere - det temaet får dermed ligge.

Min gode venn Håkon, som jeg i grunnen ble kjent med for ikke så alt for lenge siden, men allikevel har rukket å bli en god venn, viste meg et konge opplegg her om dagen. På siden av bloggen, i et eget felt på høyre side har jeg nå fått opp en graf som viser aktiviteten på siden. Jeg var langt over gjennomsnittlig fornøyd med over 3000 treff på min særdelses ovale blogg. Videre ser jeg at jeg fort kan bli hekta på å følge med på om det nummeret stiger, at det nærmest kan bli en besettelse. Som vi ser - det bør ikke stå på motivasjonen - allikvel svikter jeg altså på leveringsfronten, slik jeg selv ser det.

Jeg tror mye av grunnen, nesten hele grunnen faktisk, er at jdet er problematisk å leve livet mitt om dagen. Det er selvfølgelig mangelen på tid jeg sikter til, selv om det ved første øyekast kunne se selvmordsdystert ut.. Jeg rekker aldri å sove nok. Aldri. Derfor er jeg alltid trøtt på denne praksisplassjobben jeg fortsatt er i. Videre blir jeg helt ør av å sitte ved pcen hele dagen. Et resultat av dette er at jeg gjør så mye som overhodet mulig for å styre unna pc-bruk når jeg ikke er på praksisjobb - ergo lite blogg-fokus. Videre har jeg en tendens til å bli fanget opp av fjernsynets magiske kraft, og dermed blir klokken kjapt både elleve og tolv før jeg hyller meg inn i dynens myke svøpe. Det kan høres pompøst ut, og det er det. Soving er blitt mye viktgere for meg etter at jeg tvinges til å stå opp klokken halv syv hver morgen. Det skal dog sies at jeg, overraskende nok for meg selv, og muligens andre, slumrer som en lausbikkje, og i praksis er jeg stort sett aldri ute av senga før sju. Jeg har alltid vært overbevist om at jeg kunne anse meg selv som en slags AB-modell. En AB-modell liker ikke å stå opp om morgenen, men gjør det allikevel, uten problemer.

Nok om det. Poenget er at ingenting er blitt så hellig som det å sove lenge en stakkars lørdag og søndagsmorgen. Jeg legger meg fredag, og fryder meg.

På grunnlag av dette trekker jeg følgende konklusjon: jeg overraskes ikke over at folk blir deprimerte dersom de har det sånn. Hva skjer med "glede seg til helg"-pakka? En evig endeløs venting på disse to stakkarslige dagene som tilsammen utgjør det vi mennesker kaller helg, men som for dyr er en hvilken som helst vanlig dag. Det er på tide å banke på med en sinnsyk klisje: JEG TROR IKKE MAN SKAL GLEMME AT HVER ENKELT DAG ER DET LIVET VI LEVER, OG SOM VI ALLE ER SÅ FORBANNET OPPTATTE AV. Jeg råtner på rot av pakka med å glede seg til helg. Jeg føler meg kallet til å sørge for at verden skal endre sitt syn på mandagene. I min utopiske verden våker alle opp, og roper henrykt:  - KOOOONGe, det er mandag!

Det kan fort bli et livslangt prosjekt. Pakka virker for innarbeidet. Jeg tror jeg begynner med å slå fast en ting som har gått grundig opp for meg de siste to månedene: jeg er ikke moden for noen kontorjobb, der jeg må stille på arbeid klokken åtte om morgenen og bli der til kolkken er fire. Samme prosedyre. Ikke har jeg noe særlig å bira med i lunsjen heller. det går fryktelig mye i innkjøp av ny bil, graviditet (...) og barnas fritidsinteresser. Jeg har type null å bidra med. Når det snakkes om føding er jeg hypp på å bytte bord, men føler at det ikke er helt sosialt akseptert. Så jeg blir heller sittende, med knekkebrødet i halsen.
Det er mulig jeg virker sint denne gangen. Men jeg er ikke det. Jeg bare tydeliggjør. Det må man når man jobber i lokalavis.
Jeg kom på at jeg har lovet bilder. Slepphendt. her kommer det noen:

På gangbroene i Foz do Iguazu er det FORBUDT Å STREKKE SEG PÅ REKKVERKET

AAARGHH - det var det selvfølgelig en turist som ikke greide å dy seg...og strakk beinet sitt på gangbroen.

Tilbakei Norge. Kebabsjappa på hjørnet hadde trøbbel med kortmaskinen. Heldigvis var det bare midlertid. Det har de jo understreket to ganger. Jeg holdt dessuten på å klikke og lage nummer, før jeg så at dette faktisk medførte riktighet - det forteller nemlig lappen som er stiftet på i høyre hjørne.

10 kommentarer:

 1. Dette var et ferdigscooret innlegg fra deg Hilde. Jeg kjenner igjen mye av det du snakket om da vi skjeiet ut og tok en øl hver og nachos på Quba på Grünerløkka på en torsdag. Mye på! Det var forresten veldig hyggelig, selvom jeg alltid har dårlig tid til noe annet.

  Når det gjelder dette med helg er jeg et sandkorn enig, men mest uenig. Denne helgen spilte jeg fotball med mitt kjære fotballlag Fagga(Fagerborg) på lørdag kl 14:00. Før kampen sov jeg lenge og snakket med deg en stund før jeg ble hentet av Lasse i et nydelig solskinnsvær. Kampen gikk fremragende og vi vant 4-1 mot Vestre Aker. Gutta på laget var i knallhumør etter en flott prestasjon. Jeg kommer snart med et konkluderende poeng, kanskje fler poeng faktisk. Etter kampen kjørte Lasse meg hjem, han var smøblid etter å ha scoret et mål og vært innvolvert i 2 mål. Gledelig å se den lille tassen så fornøyd! Deretter tok jeg en lang dusj før jeg spiste hos pappa, før jeg dro ned til Sjølyst hos Henrik og så Norge spille 1-1 mot Danmark samme med guttaBLODboys. Etter det var jeg ute på byen med dem, uten å få svar på meldingen om hvor du var. Sist jeg så på klokken før jeg la meg var den 04.00, justert tid. Klokken skulle stilles frem som selvfølgelig alle vet. Med dårlig søvn bråvåknet jeg kl 9. Jeg skulle jo gå på ski med pappa og bli hentet kl 10. Han hentet meg og vi gikk i høyt tempo i nydelig føre i Nordmarka. Veldig deilig å være klein å gå 4 mil skøyting etter å ha helt nedpå eks antall enheter dagen før. Etter skituren kom jeg hjem ca kl 15 og lå rett og slett i fosterstilling i sengen til klokken 19:00. Heldigvis spanderte pappa to store vafler på meg ved Gørja. Energinivået var på bunn. Så voknet jeg med masse overskudd kl 19:00. Mye dritt på TV, så jeg rotet meg inn på bloggen din. Etter å ha lest innlegget jeg nå kommenterer, ser jeg poenget ditt med å ikke "vente på helgen". Man kan ha det flått på en mandag og. Poenget mitt er at det begrenser seg noe når man har vært på jobb i 8 timer pluss pluss. Jeg kunne ikke gjort de samme tingene som jeg har gjort denne helgen på en mandag. Det hadde ikke blitt det samme hvis jeg skulle presset inn den lørdagen jeg hadde på en mandags ettermiddag. Min konklusjon er at helgen gir større frihet og tid til å rekke å oppleve private hyggelige stunder. Derfor tror jeg mange gleder seg til helgen!

  Søvn er viktig ja, og det styrer man jo selv(om man ikke jobber som feks taxisjåfør. En kollega av meg fikk nylig beskjed om å prate mye med taxisjåføren da han etter vår firmafest tok taxi fra Aker brygge til Moss. Hvis ikke Epsen som han heter holdt praten i gang med sjåføren var sjåføren redd for å sovne. Summelt altså. De var jo begge trøtte som to meitemarker på en sokk. For å tjene til livets opphold og skaffe mat til ungene satte han likesågodt sitt eget liv, min kollegas liv, andre trafikanters liv til(på) spille. Alt for 1000 kroner(600 kr etter skatt). Søvn er dødsviktig HILDE. Gå å legg deg nå - kl er 23:10 søndag kveld! Kommentaren min er for lang for systemet her, så se kommentaren under.

  SvarSlett
 2. Mandagen har virkelig å levere om din påstand skal holde. Gleder meg til å spørre deg mandag kveld om den var bedre enn feks lørdag:)
  Syns det er åååsssm å lese det du skriver, så dette er bare hyggelig kritikk.

  Jeg kommer forresten snart til å bruke din blogg som et springbrett til å få med meg noen av dine lesere over på min blogg som jeg snart skal starte. Det er litt vel kynisk. På en annen måte kan jeg jo lage min egen blogg inni din blogg. Rikignok uten bilder. Slik som i dag har jeg jo rukket å eksponere meg selv bra. Og eksponering og blogging er jo deilig, særlig hvis noen gir deg en klem for det, høy 5, en like fet kommentar som jeg har gitt deg nå, eller massasje fordi bloggen er så kul. Rett og slett erkekynisk om det gir meg mer cred enn dine lesere gir deg. Hmm. En blogg trenger en motvekt. Hva er en blogg med bare skryt, tommel opp og Hallelujasteming. Det blir fort en blogg like spenstig som en tepose.

  Men blogging tar tid, og det gjør vondt å sitte så lenge stille som jeg har gjort nå. Jeg må få nok søvn så mandagen blir en utavdegsjælopplevelse!!
  Natta kjære bloggefans. Og natta Hilde:)
  Hilsen Mads

  SvarSlett
 3. Duverden! Du sparer deg ikke, MAds, og det er bra!

  Hva dette med helgen angår, fremstår det for meg som åpenbart at du ikek har fattet poenget. Se bare for deg at du kunne gjort alt det du har gjort i helgen hver dag!

  I denne sammenhengen må jeg få presisere følgende: jeg er inneforstått med at man ikke kan ha det gøy hele tiden. Det jeg mener er trist, er at man går og ønsker at ukedagene skal gå, slik at det igjen kan bli helg hvor man kan gjøre akkurat det man vil. Kanskje kan man spre det mer utover, unne seg å jobbe litt mindre. Et annet poeng er at dersom man jobber med noe man syntes er helt KONGE, så er det kanskje ikke så vondt å stå opp om morgenen. Hva som er å regen for KONGE, må nesten bli opp til den enkelte å vurdere, men slik jeg ser det kan det å være søppeltømmer være like fett som å være advokat eller fallskjermhopper, bare den som besetter stillilngen trives i den. OG da videre våkner en mandag og tenker: JIPPI; det er MINDIG, og jeg kan ikke vente til å komme meg på jobb:)

  Ellers håper jeg du har tatt deg tid til å svare på min uformelle undersøkelse!??!

  SvarSlett
 4. Jeg er dessuten enig i at søvn er viktig, det er jo nettopp derfor det bekyrer meg at døgnet ikke er langt nok!

  SvarSlett
 5. Hmmm. Jeg har nok hele tiden tatt poenget ditt. Vi har nok bare noen mikoskopiske ulike oppfatninger av det tema du tar opp. Enig i at man teoretisk kan gjøre det samme på en hverdag som gjør i helgen. Men det blir ikke det samme på grunn av mangel på TID. Det er selvfølgelig bra at du belyser temaet, slik at de man tenker seg om og nyter og utnytter dagen, på tross av at det er mandag. Kjempeoppfordring Hilde:)!
  Merker meg forresten at du ikke har tid til å trene med meg i dag. Hadde det vært helg hadde du sikkert hatt tid. Gleder meg til helgen. Gleder meg også over denne mandagen. TV2 filmet oss på jobben i dag:) Spennende om de fikk med seg luggen min:) Er med på undersøkelsen, og krysset på at du ikke var sinna.
  Hilsen Mads

  SvarSlett
 6. Mange skrivefeil i mitt siste innlegg - rettelse her.

  Hmmm. Jeg har nok hele tiden tatt poenget ditt. Vi har nok bare noen mikroskopiske ulike oppfatninger av det tema du tar opp. Enig i at man teoretisk kan gjøre det samme på en hverdag som i en helg. Men det blir ikke det samme på grunn av mangel på TID. Det er selvfølgelig bra at du belyser temaet, slik at disse menneskene du har denne oppfattelsen fra tenker seg om og utnytter dagen, på tross av at det er mandag. Kjempeoppfordring Hilde:)!
  Merker meg forresten at du ikke har tid til å trene med meg i dag. Hadde det vært helg hadde du sikkert hatt tid. Gleder meg til helgen. Gleder meg også over denne mandagen. TV2 filmet oss på jobben i dag:) Spennende om de fikk med seg luggen min:) Er med på undersøkelsen, og krysset på at du ikke var sinna.
  Hilsen Mads

  SvarSlett
 7. De kaller han Timmern!28. mars 2011 kl. 10:00

  Hei hei kjære blogg. Det er så altfor lenge siden mitt forrige innlegg, jeg legger meg flat som en pannekake! (jeg velger mat-assosiasjonen utelukkende til ære for blogginnehaveren da jeg vet at det er sikreste vei for ikke og bli misforstått. Hilde har sett/spist det meste som har blitt laget av pannekaker siden Berlinmurens fall 9. november 1989. Først da var det mulig for unge smukkestad som på den tiden var bosatt i det gamle Øst-Tyskland å få tak i essensielle ingredienser til å starte opp det som skulle vise seg å bli en kjempeproduksjon av kaloribomber)

  Man sporer jo fort av merker jeg nå, dette innlegget var i prosjekteringsfasen kun ment å inneholde direkte kommentarer av blogginnehavers blogginnlegg! Vi prøver igjen..

  Hvis jeg har forstått deg riktig så er det rundt paradokset "å glede seg til helgen" de ovale skoene trykker? Dette har jeg naturligvis masse meninger om! La oss starte med det viktigste, nemlig matinntakselementet, og se hvor langt vi kommer. Såvidt meg bekjent er det relativt mange som opererer med et "pass-på-hva-man-spiser-i-uka-så-kan-man-skeie-ut-i-helgen" system, hvordan skulle de angrepet uka hvis de ikke skal få lov til benytte overnevnte metode for å komme seg gjennom ukedager bestående av kun 2 stk rugsprø med paprika! Skal du virkelig ta bort den lille gleden de obligatoriske 3 literene med vaniljesaus på styrten gir alle og enhver med BMI på over 31? Fra mitt ståsted virker dette med at man ikke skal kunne glede seg til helgen som harselas med feite folk og dette burde blogginnhaveren heve seg over, dette er under hennes verdighet spør du meg! Forventer en oppriktig beklagelse fra administrasjonen av denne bloggen! mvh Lasse J

  SvarSlett
 8. Jeg gjør meg noen tanker om kommentarene her.

  Det aller første er at Mads fortsatt ikke har forstått hva jeg mener. Se for deg at du jobbet kanskje tre-fire dager i uken, og dermed kunne gjøre de tingene du syntes var gøy også på de dagene, ikke bare i helgen. Argumentet ditt med at du ikke har tid, faller dermed på steingrunn (jeg har stælt det utsagnet "På steingrunn", jeg hørte det her om dagen, og er glad for at jeg så raskt fant en anledning til å benytte det. Da har jeg mitt på det rene. )

  Videre er mitt inntrykk at de to ivrigte kommenatorene her kanskje hadde hatt godt av å tømme seg i sin egen blogg? Det ser ut for at det er mange tanker som gjerne kunne fått fritt spillerom på en egen blogg. Lasse titulerer tilogmed bloggen som "kjære". Jeg mener det indikerer at han kunne opprettet et nært og godt forhold til lassetimmern.blogspot.com, et ledig domen. På en annen side - jeg liker egentlig best at dere bruker energien deres her. Kanskje best å ha alt samlet på et sted!

  Tilslutt:jeg mener det bør være mulig å overholde et "pass-på-hva-du-spiser-i-uka-så-du-kan-skeie-ut-i-helgen"system selv om man har det gøy, og kanskje til og med fri en hverdag i ny og ne. Og ikke begynn å kveruler på hva "ne" egentlig betyr. Det er ikke ment som noe kalori-fremslepp dette her.

  SvarSlett
 9. Og mamma sa:
  SVØPE=PISK
  Dynens myke svøp-videre å svøpe seg inn i::::!!
  Vi er flinke til å leke være glad leken-og gleder oss til mandager-for da er det så lenge til neste mandag...1!!Klem fra mamma:)

  SvarSlett
 10. En svøpe betyr pisk - å svøpe, altså verbet føler jeg at jeg har belegg for å si. Jeg siterer fra en av verdens mest kjente bøker, Bibelen: "hun svøpte ham, og la han i en krybbe. " Jeg håper for guds skyld at "å svøpe" her betyr å pakke inn, hvis ikke må jo juleevangeliet sies å være mer brutalt en man først antok. Faen, nå ser jeg jo at du har helt rett. Jeg har brukt ordet feil, helt enkelt. Jeg tror, til mitt forsvar at jeg stusset litt da jeg skrev det. Jeg kommer her med en rettelse, i god journalistisk ånd: når jeg svøper meg inn i dynens lune favn. Da håper jeg at jeg har mitt på det rene.

  SvarSlett